Lazane bez lepku, mlieka a vajec

Cesto:
300g bezlepkovej múky (mne sa to podarilo zatiaľ s každou, len každá pýta iný podiel vody)1 hrnček vlažnej vody
1 čajovú lyžičku soli
Mäso:
1 balenie sójových kociek uvarených v slanej vode s čiernym korením a rascou, ktoré po zliati pomelieme (môžete použiť aj sojivú meláž)
1 cibuľu
koreniny - ľanové semienka, čierne korenie, rasca, červená paprika, sušený cesnak, ligurček, petržlenová vňatka, kurkuma
Vegan syr na posypanie.
Z múky, vody a soli si spravíme cesto, ktoré je pevné, ale nie tvrdé. Rozdelíme ho na 4 časti, ktoré rozvaľkáme v sáčkoch (ja to robím tak, že si väčší sáčok rozrežem na jednej bočnej a spodnej strane. Vtedy to tak neuteká.) Na oleji opražíme cibuľu a potom pridáme mleté sojové mäso. Okoreníme ho a keď cítime, že sa už paprika opiekla, zalejeme ho vodou. Počkáme kým zvarí. Potom posypeme kukuričným škrobom a dobre rozmiešame, počkáme kým šťava trochu zhustne asi na konzistenciu detskej výživy :))). Okoštujeme a dochutíme. Na jemne vymastený plech položíme prvú vrstvu cesta, ktorú potrieme mäsovou zmesou. Zase dáme cesto a mäso. Tu pridáme nastrúhaný syr. Potom dáme zase cesto a vrstvu mäsa. Ak máte málo zmesy, prelejte si šťavu bokom cez sitko, tá na vrchnú vrstvu bude stačiť. Na posledný plát natrieme zvyšok mäsovej zmesy, alebo len spomínanú šťavu. Pečieme na 180°C 50 minút. 5 minút pred koncom pridáme syr.
