Hroznovy sirup

04.10.2021
Jesen je uz v plnom prude a dozrievaju posledne plody. Nam sa tento rok urodilo dost hrozna a kedze vinari nie sme, hladala som ine vyzitie... Na nete som nasla recepty na sirup aj dzem, ale postupy boli zdlhave a ja pri troch detoch nemam cas sa s tym piplat... Tak som sa rozhodla spravit si to podla seba :)))) a samozrejme rychlejsie :))).


POTREBUJEME:
8 litrovy hrniec
1 l vody 
4 kg cukru
20 g kyseliny citronovej
Hrozno

POSTUP:
Do osemlitriveho hrnca som si nazbierala bobulky hrozna. Umyla som ich a zasypala 1 kg cukru. Cez noc som ich dala do chladnicky, aby pustili stavu. Potom som ich podliala 1 l vody a dala varit. Asi po hodine varenia som pridala kyselinu citronovu a odstavila zakryte, aby to doslo. Pouzivam hrniec s dvojitym dnom, takze kto ho nema, pouzije kovovu platnicku. Asi po hodine vyvar prepasirujeme cez sitko, pridame zvysne 3 kg cukru a nechame zovriet. Odstavime a sirup mame hotovy :). s vretym naplnime vyvarene pohare, zavrieme a otocene dole hlavou nechame vychladnut :). Sirup nam chuti :))) 


 PS: Sirup je husty, trochu ho treba v pohari rozmiesat :)


S laskou v srdci a usmevom na perach <3 :) Anabel 

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky