Bezlepkový cheescake bez sušienok
Na cesto potrebujeme: (mám maxi pekáč na menší plech si prerátajte zo 400g múky)
600g bezlepkovej múky (ja som dala Liana - Bread mix white)
180g cukru (podarilo sa aj s kryštálovým)
1 vanilkový cukor
320g zmäknutej Hery
1 čajová lyžička jedlej sódy
štipka soli
1 vajíčko
Na plnku potrebujeme:
1kg jemného tvarohu
1 vanilkový cukor
5 polievkových lyžíc bezlepkovej múky
2 vajíčka
cukor
ovocie na zdobenie
Postup:
Najskôr si pripravíme cesto. Všetky ingrediencie zmiešame, kým sa nevytvorí so sypkej zmesy jeden celok. Na vymastený plech cesto nastrúhame na veľkých dierkach a rovnomerne roprestrieme a trochu pritlačíme, aby sme vytvorili okraj. Dáme do vyhriatej rúry na 150 stupňov na 20 minút. Potom dáme plnku, ktorú vytvoríme tiež len zmiešaním surovín a navrstvíme. Ja som ešte na korpus poukladala ošúpané a na plátky nakrájané hrušky. Koláč pečieme 45 minút na 150 stupňoch, potom na 200 stupnov, kyým nezačnú kraje plnky chytať farbu. Vtedy rúru vypneme a koláč tam necháme ešte 20 minút. Vyberieme a necháme schladnúť. Ozdobíme ovocím a dáme do chladničky aspoň na dve hodiny. Hotovo :)
S láskou v srdci a úsmevom na perách <3 :)